Geen abonnement

Aankoop is eenmalig

Officiële licenties

Activatie via de Microsoft website

Direct geleverd per mail

Inclusief stappenplan

office installeren eenvoudig stappenplan

Microsoft Office installeren: 4 eenvoudige stappen

Wil je een Microsoft Office pakket installeren maar weet je niet hoe dit werkt? Geen zorgen, wij leggen je alles eenvoudig uit zodat je snel aan de slag kunt. Een Office pakket installeren is zo gedaan, mits je de juiste informatie bij de hand hebt. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten voordat je een Office pakket kiest en hoe je deze uiteindelijk kunt installeren op je PC.

Welk Office pakket heb je nodig?

Heb je nog geen Office licentie gekocht? Dan is het natuurlijk goed om eerst te weten welke je nodig hebt. De eerste vraag luidt: op wat voor apparaat wil je Office gaan gebruiken? Hieronder vind je de verschillende opties per apparaat.

Office op Windows installeren

Beschik je over een Windows PC of laptop? Dan heb je een hoop keuzes voor Office pakketten. De eerste vraag luidt: wil je een abonnement, een jaarlicentie of een levenslange licentie? Er zijn verschillende 365 abonnementen beschikbaar bij Microsoft. Hierbij kun je kiezen tussen de verschillende apps, het aantal gebruikers en de cloudopslag. Ook kun je ervoor kiezen om alleen een abonnement te nemen voor de web applicaties.

Kies je voor een jaarlicentie? Dan zijn er twee hoofdopties: Office 365 Personal en 365 Family. Office 365 Personal is geschikt voor één account en kun je gebruiken op maximaal 5 apparaten. Office 365 Family is geschikt voor maar liefst 6 gebruikers. Dit pakket is ideaal als je een grote familie hebt of wanneer je het wilt gebruiken in een klein bedrijf.

Liever geen abonnement of jaarlicentie? Met een levenslange licentie kun je zorgeloos gebruik blijven maken van al je apps, zonder periodiek een extra bedrag te betalen. In dit geval zijn de Office Professional Plus pakketten een zeer goede keuze. Je krijgt de beschikking over alle essentiële apps zoals Word, Outlook, Excel en PowerPoint. De licentie is geschikt voor 1 PC, maar wel over te zetten naar een andere PC wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe aanschaft. Het grootste voordeel? Je kiest voor een zeer goedkoop Office pakket die je maar eenmalig hoeft aan te schaffen.

Office op een Mac installeren

Ook op een iMac of Macbook heb je verschillende opties om Office te installeren. Uiteraard kun je een abonnement nemen op 365. Op de website van Microsoft vind je meerdere pakketopties. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt: kies voor een pakket voor meerdere gebruikers, met extra apps, extra cloudopslag of kies voor een simpel pakket met alleen de webapplicaties. Anderzijds kun je een jaarlicentie kopen van Office 365 Personal (geschikt voor 1 gebruiker, tot 5 apparaten) of Office 365 Family (geschikt voor 6 gebruikers).

Liever een levenslange licentie zonder abonnement? Bekijk dan eens de Office Home & Business pakketten, zoals Office 2021 Home & Business. Met een zeer goedkope licentie kun je alle essentiële Office apps op je Mac installeren: Word, Excel, PowerPoint en Outlook. En je hoeft je geen zorgen te maken om abonnementskosten of verlengingen.

Office licentie activeren

Heb je een Office licentie gekocht? Dan zul je deze vervolgens moeten activeren. De stappen voor het installeren van Office op een PC, laptop of Mac zijn hetzelfde. Indien je de licentie hebt gekocht via Officekopen.com, ontvang je deze direct in je mailbox. Kopieer de licentie uit de mail en ga naar de website www.setup.office.com of www.redeem.microsoft.com

Hier zal gevraagd worden om in te loggen. Je kunt inloggen met je bestaande Microsoft account (bijvoorbeeld @Outlook of @Hotmail.com) of een nieuw account aanmaken met je bestaande mailadres (bijvoorbeeld een Gmail account of werk mailadres). Vervolgens krijg je een invoerveld te zien waar je de licentie in plakt. Door vervolgens op ‘Volgende’ te klikken, kun je de licentie koppelen aan jouw Microsoft account.

Start de download

Vervolgens kun je gelijk de download starten. Krijg je dit niet gelijk te zien op je scherm? Ga dan naar de pagina ‘Services en Abonnementen’. Hier zie je een overzicht van al je Office pakketten. Ga naar het gewenste Office pakket en kies voor de optie ‘Installeren’. De download zal nu starten.

Start en voltooi de installatie

De download van het Office pakket verschijnt in de meeste gevallen in de Downloads map op je PC of Mac. Open het bestand hier en start de installatie. Je wordt door het installatieproces begeleid en het meeste gaat automatisch. Mogelijk wordt je gevraagd een taal te kiezen. Je kunt hierbij kiezen uit vrijwel alle talen, waaronder Nederlands en Engels. Aan het einde van de installatie kan gevraagd worden om in te loggen. Log vervolgens in met het mailadres waaraan je de licentie hebt gekoppeld.

En voilà, de Office installatie is voltooid. Je kunt nu gelijk aan de slag met al je favoriete Office apps. Je vindt de apps terug in de lijst van Applicaties op je computer, maar meestal ook op je bureaublad en in de zoekbalk van je computer. Kom je er niet uit tijdens het installeren van Office of heb je aanvullende vragen? Neem gerust contact met ons op en we helpen je snel verder.

Office op een smartphone of iPhone installeren

Wil je ook Office installeren op je smartphone of iPhone? Hiervoor zul je Office 365 moeten aanschaffen. Op de website van Microsoft vind je diverse 365 pakketten toegespitst op het aantal gebruikers, de benodigde cloudopslag en de verschillende apps. Liever geen abonnement? Bekijk dan eens onze Office 365 Personal en 365 Family pakketten. Ook deze zijn te installeren op een iPhone of Android smartphone!

Office op een tablet installeren

Office op een tablet of iPad installeren is natuurlijk enorm handig. Zo kun je snel en eenvoudig overal je mail checken, documenten bewerken en presentaties voorbereiden. Voor een tablet geldt hetzelfde als een smartphone: je kunt alleen Office 365 installeren. De Microsoft website heeft diverse opties voor Office 365 op de tablet. Je kunt ook kiezen voor een jaarlicentie zoals Office 365 Personal of 365 Family.

Winkelwagen